09-12-2015
12/12: Η Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο

photo

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται το Forum που διοργανώνουν, οι Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα (W4O-Hellas), με θέμα «Η Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο».

Με στόχο να φέρει κοντά τις γυναίκες γιατρούς με τις γυναίκες ασθενείς, θα διεξαχθεί το 2ο Forum toυ W4O-Hellas, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 19:00 και θα έχει συνεδρίες ανοιχτές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Στην πρωινή συνάντηση (10.00-13.00), γυναίκες από όλους τους χώρους της ογκολογίας θα συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καριέρα τους αναζητώντας προτάσεις και λύσεις, με την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO W4O Τask Force) και των ελληνικών ιατρικών εταιρειών στο χώρο της ογκολογίας (ΕΟΠΕ, ΕΕΑΟ, κ.α)., του ΙΣΑ καθώς και εθελοντικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων.

Στη μεσημβρινή και απογευματινή συνεδρία (14.00-19.00), σκοπός είναι για μια ακόμη φορά, ένας ανοικτός δημιουργικός διάλογος με το ευρύ κοινό, τους συλλόγους ασθενών και εθελοντών, τους ιατρικούς φορείς, την πολιτεία και το δημοσιογραφικό κόσμο, με κύριο θέμα την «Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο» (Cancer Survivorship-The Art of Survival). Θα αναπτυχθούν θέματα όπως οι απώτερες επιπλοκές και κίνδυνοι της νόσου και της θεραπείας, κληρονομικότητα, ολιστικές θεραπείες και σεξουαλική ζωή από ειδικούς γιατρούς, διαιτολόγους και αθλητές, ενώ γνωστοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών θα συζητήσουν για το πώς «η Τέχνη στηρίζει τη Ζωή».

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Φουαγιέ του Ισογείου του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», θα φιλοξενηθεί χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar και έκθεση, με τη συμμετοχή των «Χαμόγελο του παιδιού, «Στόχος», «ΑΕΛΙΑ», «Κιβωτός», Unicef, «Παιδικά Χωριά SOS» και Actionaid.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του Forum έχουν προγραμματισθεί δύο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, μετά την ημερίδα, στις 21:00 θα ακολουθήσει η μουσικοθεατρική παράσταση «ΟΛΟΙ ΕΝΑ» φίλα με, με τον Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στις 11:30 η θεατρική παράσταση για παιδιά «Ομήρου Ιλιάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Τα έσοδα και των δύο αυτών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα ενισχύσουν το «κοινωνικό ταμείο» των W4O-Hellas για την υποστήριξη οικονομικά αδύνατων και ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο στη χώρα μας.

Για πληροφορίες - προπώληση εισιτηρίων επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Ποιες είναι οι «Γυναίκες στην Ογκολογία»

Είναι ένα δυναμικό δίκτυο γυναικών που ασχολούνται με την Ογκολογία, με κύριους στόχους την προώθηση του διαλόγου για ευκαιρίες, λύσεις, απαντήσεις σε κοινά προβλήματα, ένας χώρος έκφρασης και υποστήριξης των γυναικών ογκολόγων, αλλά και ένα πρωτοπόρο δυναμικό δίκτυο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς με επίκεντρο τη γυναίκα – ασθενή με καρκίνο.