15-12-2015
16/12: Γιορτινός «καφές για φροντιστές» ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ

photo

Σε εορταστικό κλίμα θα πιούνε τον καθιερωμένο καφέ τους, οι φροντιστές ασθενών με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ, την Τετάρτη 16/12. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε συζήτηση, για τα προβλήματα συμπεριφοράς των ηλικιωμένων ασθενών και τους εναλλακτικούς τρόπους χειρισμού τους.

Οι φροντιστές μπορούν να ενημερωθούν και να πάρουν χρήσιμες απαντήσεις πάνω σε ζητήματα προβλημάτων συμπεριφοράς των ηλικιωμένων που φροντίζουν από την έμπειρη ψυχολόγο του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», Χριστίνα Αναστασοπούλου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικη γιορτή και Bazaar βιβλίου.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου από τις 17.30 έως τις 19.30 στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Αλτσχάιμερ, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Το Bazaar βιβλίου που θα λειτουργεί στο χώρο διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Alpha Bank, η οποία στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενόψει των εορτών, δώρισε στον Οργανισμό μας, 93 αντίτυπα εκδόσεων της Τράπεζας.

Το Πρόγραμμα «καφές για φροντιστές» το οποίο εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από τον Οργανισμό Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών, παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr