16-12-2015
Γιατί τα ζευγάρια «τρέμουν» τις γιορτές

photo

Πολλά  ζευγάρια φοβούνται τις γιορτές γιατί μισούν να περνούν χρόνο με τον/την σύντροφό τους, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Για ορισμένα ζευγάρια, οι γιορτές είναι κάθε άλλο παρά ημέρες αγάπης και χαλάρωσης, με πολλά από αυτά να τις βιώνουν ως μια αγχωτική εμπειρία.  Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέα έρευνα, η οποία αποκαλύπτει την σκληρή πραγματικότητα για τη σχέση μεταξύ πολλών συντρόφων αλλά και την πικρή αλήθεια που συχνά κρύβεται πίσω από το «επιβεβλημένο» χαμόγελο των γιορτινών ημερών.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, ένας στους έξι, φοβούνται τα Χριστούγεννα γιατί μισούν να δαπανούν πολύ χρόνο με το σύντροφό τους, ενώ ένα στα τέσσερα ζευγάρια  υποστηρίζουν ότι το στρες των προετοιμασιών και των εορταστικών εκδηλώσεων θέτει σε δοκιμασία τη σχέση τους.

Για το 35% το βασικό πρόβλημα είναι οι οικονομικές δυσκολίες, ενώ για  το 21% η υποχρεωτική συνεύρεση με τους συγγενείς. Οι απαιτήσεις που θέτει η ψυχαγωγία των παιδιών ηταν μείζον πρόβλημα για το 17% των ερωτηθέντων, ενώ για το 27% η παρατεταμένη συνύπαρξη με το άλλο τους μισό ήταν σίγουρο ή σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξήσει την ένταση μεταξύ τους.

Η έρευνα διεξήχθη online σε 1000 «δεσμευμένα» άτομα, από τη νομική εταιρία, η οποία εξειδικεύεται στο Οικογενειακό Δίκαιο, Vardags.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της εταιρίας, Ayesha Vardag, πολλά από τα ζευγάρια που καταλήγουν στο διαζύγιο αναφέρουν συχνά στα επιχειρήματά τους τα χριστουγεννιάτικα δώρα που δεν έλαβαν ποτέ ή τις οικογενειακές συνεστιάσεις, από τις οποίες δεν έλειπαν οι εντάσεις και οι καυγάδες μεταξύ των συγγενών. «Το κλειδί είναι η ισορροπία: ένα τετριμμένο δώρο μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα, αλλά μην το παρακάνετε», δήλωσε η ίδια.