25-05-2017
Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα & βερίκοκα

photo

Αν η γαλοπούλα δεν είναι του γούστου σας, η συνταγή αυτή είναι η τέλεια εναλλακτική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Από την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Σοφία Ελευθερίου

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 600 γρ. ψαρονέφρι
  • 8 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 8 ξερά βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
  • Λίγο αλάτι & πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Χυμό πορτοκάλι από 2 φρούτα

Προετοιμασία:

Τεμαχίζουμε το ψαρονέφρι σε λωρίδες και το βάζουμε σε αντικολλητικό σκεύος να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα ξερά φρούτα. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν.

Απολαύστε τη συνταγή ως κυρίως πιάτο, καθώς αποτελεί ένα πλήρες και συγχρόνως απολαυστικό γεύμα, που συνδυάζει μία πηγή πρωτεΐνης (φιλέτο χοιρινό) μαγειρεμένη φρούτα. Είναι απαραίτητο να συνοδεύσετε με σαλάτα εποχής. Σε περίπτωση που φάτε τα φρούτα, για κάθε 2 ξερά μικρά φρούτα παραλείπετε 1 φρούτο από αυτά που σας αντιστοιχούν ημερησίως.