29-06-2017
Τα «φιλαράκια» οι καλύτεροι εραστές

photo

Από την αμοιβαία εμπιστοσύνη και το θαυμασμό, μέχρι το πολύ σεξ και τα κοινά ενδιαφέροντα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μία σχέση μπορεί να «αποδίδει».

Έναν νέο παράγοντα, ο οποίος αυξάνει ιδιαίτερα την πιθανότητα για μια υγιή κι ευτυχισμένη σχέση, με διάρκεια,  αναδεικνύουν δυο νέες μελέτες, οι οποίες δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Social and Personal Relationships: τη φιλία μεταξύ των συντρόφων.

Στην πρώτη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 190 μαθητές που ήταν σε σχέση για χρονικό διάστημα 18 μηνών, κατά μέσο όρο, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Purdue εξέτασαν πόσο αφοσιωμένοι ήταν στη σχέση τους, πόσο είχαν επενδύσει σε αυτήν και που θα επιθυμούσαν να καταλήξει

Στη δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές  ζήτησαν από 184 φοιτητές που βρίσκονταν σε σχέση για τουλάχιστον 16 μήνες, να βαθμολογήσουν το πόσο εκτιμούν τη συντροφικότητα, το σεξ, την ασφάλεια, την αυτο-βελτίωση και το να βιώνουν νέα πράγματα με το σύντροφό τους.

Και οι δύο μελέτες,. διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που δίνουν μεγάλη αξία στη φιλία με το σύντροφό τους είναι πιο αφοσιωμένα, περισσότερο ερωτευμένα και σεξουαλικά πιο ικανοποιημένα.