17-03-2016
Αντισύλληψη με το πάτημα ενός διακόπτη! (βίντεο)

photo

Επανάσταση στην αντισύλληψη ισχυρίζεται ότι θα φέρει η εφεύρεσή του, ένας ξυλουργός από τη Γερμανία. Πρόκειται για μία βαλβίδα, η οποία επιτρέπει στον άνδρα να διακόψει τη ροή του σπέρματός του, με το πάτημα ενός μόνο διακόπτη.

Στο «παιχνίδι» της αντισύλληψης μπαίνουν σιγά- σιγά και οι άντρες, καταλαμβάνοντας ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι σε έναν παραδοσιακά γυναικοκρατούμενο χώρο, δεδομένου ότι οι περισσότερες αντισυλληπτικές μέθοδοι προορίζονται για χρήση από τις γυναίκες.

Κι ενώ οι ερευνητές έχουν ήδη αναπτύξει και μελετούν το ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, ένας Γερμανός ξυλουργός, πέρασε τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του προσπαθώντας να αναπτύξει την ιδέα ενός «high tech» ανδρικού αντισυλληπτικού, που αποτρέπει την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, με το πάτημα ενός... κουμπιού. Έχοντας ήδη λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το προϊόν και δημιουργήσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο, ο εφευρέτης Clemens Bimex αναμένει τώρα την έναρξη της επικείμενης κλινικής δοκιμής για το προϊόν του.

Κατασκευασμένο από PEEK-OPTIMA - ένα πολυμερές που χρησιμοποιείται τακτικά για την κατασκευή εμφυτευμάτων - το λεγόμενο Bimex SLV εισάγεται χειρουργικά εντός των σπερματικών πόρων με μια επέμβαση διάρκειας μισής ώρας. Μόλις εμφυτευτεί, ο διακόπτης μπορεί να γίνει αισθητός μέσα από το δέρμα του όσχεου και να ανοίξει ή να κλείσει τη ροή του σπέρματος.

Όταν ο διακόπτης είναι «ανοιχτός», το σπέρμα μπορεί να περάσει μέσα από τον σπερματικό πόρο -τον αγωγό που μεταφέρει το σπέρμα από τον όρχι προς την ουρήθρα - πριν από την έξοδο του πέους μέσω της ουρήθρας. Ωστόσο, όταν ο διακόπτης είναι «κλειστός», η ροή του σπέρματος μπλοκάρεται, εξαλείφοντας την πιθανότητα εγκυμοσύνης που προκύπτει από τη σεξουαλική επαφή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κατασκευαστή, η Bimex SLV είναι προτιμότερη από άλλες αντισυλληπτικές μεθόδους, όπως η εκτομή σπερματικού πόρου και η χρήση προφυλακτικού ή αντισυλληπτικού χαπιού από τις γυναίκες, δεδομένου ότι προσφέρει λύση σε πολλά από τα μειονεκτήματα που σχετίζονται με τις άλλες επιλογές. Για παράδειγμα, παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία από την εκτομή, εφόσον επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν «πότε» θα διακόψουν τη ροή του σπέρματός τους  και δεν τους αναγκάζει να υποστούν μια μόνιμη αναπηρία. Επίσης, σε αντίθεση με τα προφυλακτικά ή τα χάπια, δεν μπορεί να ξεχαστεί, δεδομένου ότι είναι μόνιμα εμφυτευμένη στο σώμα του χρήστη.

Η συσκευή έχει 18 χιλιοστά μήκος και ζυγίζει μόλις 2 γραμμάρια, ενώ ο Bimex είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει λάβει το μόσχευμα. Μια κλινική δοκιμή στην οποία συμμετέχουν 25 εθελοντές είναι έτοιμη να ξεκινήσει, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

Ωστόσο, πολλοί γιατροί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες στους σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της νέας μεθόδου αντισύλληψης.