07-05-2018
Κρέμα ματιών: Οδηγίες χρήσης για τα καλύτερα αποτελέσματα

photo

Αυτό που μετράει στο όφελος από την κρέμα ματιών (εκτός από το ίδιο το προϊόν), είναι η εφαρμογή της. Εφαρμόστε την με το σωστό τρόπο και αφήστε την να κάνει τα... μαγικά της.

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο γι΄ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Οι κρέμες ματιών συνήθως κοστίζουν κάτι παραπάνω από τα άλλα προϊόντα ενυδάτωσης. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, έτσι ώστε να αποκομίσετε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την επένδυσή σας.

Προετοιμασία:

Καθαρίστε ολόκληρο το πρόσωπό σας, αφαιρώντας κάθε ίχνος μακιγιάζ. Το καθαρό δέρμα απορροφά αποτελεσματικότερα την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά της κρέμας.

Η σωστή σειρά:

Ο κανόνας εφαρμογής των προϊόντων φροντίδας του δέρματος είναι να ιεραρχούνται από το ελαφρύτερο στο βαρύτερο. Έτσι, η κρέμα ματιών πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα αν είναι το ελαφρύτερο από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για την περιποίηση του δέρματός σας. Ωστόσο, αν ο ορός σας είναι ακόμα πιο ελαφρύς, τότε μπορεί να εφαρμοστεί πριν από την κρέμα ματιών.

Έλεγχος της ποσότητας:

Μία ποσότητα στο μέγεθος ενός μπιζελιού είναι αρκετή για να καλύψει ολόκληρη την περιοχή των ματιών σας. Η μεγαλύτερη ποσότητα θα αυξήσει τις πιθανότητες να τρέξει στα μάτια σας και να προκαλέσει ερεθισμό.

how to use eye creams

Εφαρμογή σε κουκίδες:

Εφαρμόστε την κρέμα των ματιών σας σε κουκκίδες, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική και καταλήγοντας στην περιοχή του φρυδιού. Μην πλησιάζετε  πολύ κοντά στα μάτια σας, γιατί μπορεί να προκληθεί ερεθισμός, αν εισέλθει σε αυτά μια μικρή ποσότητα, καθώς κάνετε μασάζ.

Ταμπονάρισμα ή μασάζ:

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Η κρέμα θα πρέπει να εφαρμοστεί κάνοντας απαλό μασάζ ή να απλωθεί με το μικρό δάκτυλο, το οποίο έχει το ελαφρύτερο άγγιγμα, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα και, έτσι, δεν υπάρχει κίνδυνος προκληθεί τράβηγμα του δέρματος. Ο καλύτερος τρόπος είναι να εφαρμόσετε την κρέμα σας μπροστά σε καθρέφτη, έτσι ώστε να είστε σε θέση να παρακολουθείτε τις κινήσεις σας.

Χρόνος για δράση:

Αφήστε την κρέμα σας να «καθίσει» και να απορροφηθεί για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας. Αν έχετε ίχνη κρέμας που δεν έχει απορροφηθεί μπορείτε εύκολα να τα σκουπίσετε με μία μπατονέτα και το κονσίλερ σας θα απλωθεί καλύτερα.

Λένε ότι η κρέμα ματιών πρέπει να είναι απαλή, αλλά η απαλή εφαρμογή είναι εξίσου σημαντική.

photo

Jurlique Nutri-Define Eye Contour Balm: Συμπυκνωμένη κρέμα ματιών με ισχυρά φυτικά συστατικά και ενισχυμένη με την τεχνολογία Biosome5, καταπολεμά αποτελεσματικά τις βαθιές γραμμές,  την όψη «ποδιού χήνας»  και τη χαλάρωση χαρίζοντας στην περιοχή των ματιών πιο σφριγηλή, νεανική και λεία όψη. Διατίθεται σε επιλεγμένα φαρμακεία, στα Carelab by Attica και στα καταστήματα Beautycom.