18-04-2018
4 βήματα για να μείνει το κραγιόν στη θέση του

photo

Είτε πρόκειται για ένα φωτεινό ροζ, είτε για ένα βαθύ μοβ, είτε για ένα κλασικό κόκκινο, η παρακάτω τεχνική εγγυάται αψεγάδιαστα χείλη, καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Το έντονο κραγιόν είναι πόλος έλξης... μέχρι να αρχίσει να μουτζουρώνεται.  Τι μπορείτε να κάνετε για να το σταθεροποιήσετε; Η celebrity makeup artist από τη Νέα Υόρκη, Troy Surratt, αποκαλύπτει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να παραμείνει το χρώμα στη θέση του.

Βήμα 1ο: Προετοιμασία

Το χρώμα δεν μπορεί να παραμείνει σταθερό εάν τα χείλη σας ξεφλουδίζουν. Ετοιμάστε ένα σπιτικό. Θα πρέπει πάντα, πριν βάλετε το κραγιόν σας να κάνετε ένα πήλινγκ στα χείλη σας. Ετοιμάστε ένα σπιτικό scrub με ζάχαρη και νερό ή αγοράστε ένα ειδικό προϊόν.

Βήμα 2ο: Primer

Δημιουργήστε μια ουδέτερη βάση για την απόχρωση του κραγιόν σας, εφαρμόζοντας ένα λεπτό στρώμα του foundation που προτιμάτε στα χείλη σας. Έτσι θα δημιουργήσετε την καλύτερη βάση, ώστε το χρώμα των χειλιών σας να διαρκέσει.

photo

Βήμα 3ο: Απορρόφηση

Διαχωρίστε ένα δίφυλλο χαρτομάντιλο σε δύο κομμάτια. Μετά την εφαρμογή του κραγιόν της επιλογής σας, ταμπονάρετε  τα χείλη σας με ένα από τα κομμάτια και στη συνέχεια εφαρμόστε άλλο ένα στρώμα κραγιόν. Πάρτε το δεύτερο φύλλο, καλύψτε τα χείλη και «περάστε» τα με διάφανη πούδρα (πάνω από το χαρτί), χρησιμοποιώντας ένα χνουδωτό πινέλο.  Η πούδρα θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και το χρώμα θα παραμείνει σταθερό, χωρίς να ξεφεύγει από το περίγραμμα και να προκαλούνται μουντζούρες.

Βήμα 4ο: Προστασία

Εφαρμόστε κονσίλερ με ένα πινέλο, γύρω από το περίγραμμα των χειλιών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα «τείχος» που θα εμποδίζει το κραγιόν σας από το να τρέξει και να... πασαλειφθείτε.