29-01-2016
Η Barbie μεταμορφώνεται στο «κορίτσι της διπλανής πόρτας»

photo

Το πρότυπο της κούκλας με τα πλούσια ξανθά μαλλιά, τα τεράστια μπλε μάτια και τις τέ-λει-ες αναλογίες αποκαθηλώνεται και τη θέση του παίρνουν οι «κανονικές» γυναίκες.

Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές μαζί της και η εικόνα της μπορεί να ακολουθεί τα κορίτσια, ακόμα και στην ενηλικίωσή τους. Πολλά από αυτά προσπαθούν να της μοιάσουν, φτάνοντας συχνά σε ακρότητες, όπως για παράδειγμα διατροφικές διαταραχές ή πολυέξοδες και επαναλαμβανόμενες (κατά συνέπεια και επικίνδυνες) πλαστικές επεμβάσεις.

Η κατασκευάστρια εταιρία Mattel, όμως, έκανε για μια ακόμη φορά την ανατροπή, ανακοινώνοντας ότι η Barbie θα μεταμορφωθεί σε κάτι πιο ρεαλιστικό. Η νέα εκδοχή της κούκλας, θα κυκλοφορήσει σε ψηλό, μικροκαμωμένο και «χυμώδη» σωματότυπο, καθώς και σε διάφορες αποχρώσεις του δέρματος. Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, σαν μία όμορφη καθημερινή γυναίκα.

photo

Τα τελευταία δύο χρόνια η Barbie βρίσκεται σε διαδικασία «makeover», προκειμένου να παραμείνει μεν κούκλα, αλλά να γίνει πιο πραγματική. Πέρυσι, η Mattel ανέπτυξε 23 νέα μοντέλα με διαφορετικούς τόνους δέρματος, διαφορετικά χτενίσματα και ίσιο πέλμα (αντί να είναι μονίμως σηκωμένο, έτσι ώστε να φοράει μόνο ψηλοτάκουνα).

Οι οnline πωλήσεις των νέων μοντέλων έχουν ξεκινήσει στο  Barbie.com και σύντομα αναμένεται να διατεθούν και στα καταστήματα.  Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να έχουν αναπτυχθεί 33 νέες «εκδοχές» της. Από τις καλές... Αυτές που μας μοιάζουν!