21-03-2016
Επιστημονική έρευνα: Τι φαντασιώνονται οι άντρες όταν αυνανίζονται

photo

Οι άντρες φαντασιώνονται καταστάσεις που δεν θα μπορούσαν θεωρητικά να συμβούν, συμπεριλαμβάνοντας, ωστόσο, πρόσωπα που γνωρίζουν, προκειμένου να φτάσουν στην κορύφωση μέσα, από την οδό της αυτοϊκανοποίησης.

Δεν είναι επικίνδυνος, δεν είναι ανωμαλία, δεν είναι πλέον ταμπού. Ο αυνανισμός είναι «σεξ με κάποιον που αγαπάω», όπως έχει πει και ο Γούντι Άλεν και πολλοί άνδρες (αλλά και γυναίκες) ενδεχομένως να συμφωνούν. Όμως, ποια είναι τα σενάρια που φτιάχουν με το μυαλό τους προκειμένου να (αυτο)ικανοποιηθούν; Μελέτη που διεξήχθη στον Καναδά και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, δείχνει πόσο συχνά φαντασιώνονται ορισμένα σεξουαλικα σενάρια οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου. Και ιδού τα ευρήματά της:

  • Το 64 % φαντασιώνονταν ότι το χέρι που ασχολείται με το πέος τους είναι κάποιου γνωστού προσώπου.
  • Το 48 % ότι αγγίζουν ένα άγνωστο πρόσωπο, σε δημόσιο χώρο, όπως τό μετρό.
  • Το 10% ότι ο/η σύντροφός τους ουρεί πάνω τους
  • Το 9 % ότι ουρούν οι ίδιοι πάνω στον/την σύντροφό τους.
  • Το 16% ότι παρακολουθούν δύο άντρες να κάνουν έρωτα, παρόλο που μόνο το 12 % υτοπροσδιορίζονταν ως γκέι ή αμφιφυλόφιλοι.
  • Το 29 % ότι ο/η παρτενέρ εκσπερματίζει επάνω τους.
  • Το 30 % ότι αναγκάζονται να κάνουν σεξ.
  • Το 52 % ότι έχουν σχέση με μια γυναίκα «με πολύ μικρό στήθος».
  • Το 28 % ότι κάνουν σεξ με ένα μη-σεξουαλικό αντικείμενο.

Ξεχωριστή έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ δείχνει ότι μια από τις βασικές πτυχές μιας σεξουαλικής φαντασίωσης είναι ότι περιλαμβάνει πράγματα (ή άτομα) που ποτέ δεν θα συνέβαιναν (ή εμπλέκονταν) στην πραγματική ζωή.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υφίσταται η ανάγκη για μία «δόση» πραγματικότητας. Η πρώτη μελέτη διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνδρες προτιμούσαν να περιλαμβάνουν στις φαντασιώσεις τους πρόσωπα που γνωρίζουν στον πραγματικό κόσμο, αντί για διασημότητες ή φανταστικούς χαρακτήρες.

«Το γεγονός ότι το σεξουαλικό τους σενάριο θα μπορούσε θεωρητικά να συμβεί, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν θα το ήθελαν, είναι ιδιαίτερα ερεθιστικό για πολλούς άνδρες», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Christian Joyal, Ph.D. «Γι 'αυτό, ακόμα και αν οι φαντασιώσεις τους μπορεί να είναι πολύ πιο ήπιες από τις παραπάνω, εξακολουθούν να περιλαμβάνουν τυχαία πραγματικά πρόσωπα όταν αυνανίζονται: την αδελφή του φίλου τους, την καθητήτριά τους κοκ».