16-06-2017
Φαγούρα στο κεφάλι: Το φρούτο που μπορεί να σας απαλλάξει

photo

Η φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική και να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία, ακόμη και απώλεια μαλλιών. Όμως υπάρχουν εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσετε.

Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Μπορεί ακόμη να είναι η αιτία που θα χαλάσει το χτένισμά σας αμέσως μόλις βγείτε από το κομμωτήριο. Όμως η φαγούρα στο τριχωτό στης κεφαλής είναι ένα αρκετά κοινό σύμπτωμα.

Μερικές από τις συνηθισμένες αιτίες της είναι η πιτυρίδα, η ξηροδερμία, οι σμηγματογόνες κύστεις, το υπερβολικό άγχος, η κακή φροντίδα των μαλλιών, οι μύκητες, οι ιογενείς λοιμώξεις και η κακή διατροφή.

Ωστόσο, υπάρχουν φυσικοί τρόποι με τους οποίους, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορείτε να αντιμετωπίστε το πρόβλημα. Ένας από αυτούς είναι η εφαρμογή μιας «μάσκας» από μπανάνες.

Οι μπανάνες μπορούν να σας απαλλάξουν από τη φαγούρα, ενώ, επίσης, λειτουργούν και ως conditioner για τα μαλλιά σας. Οι θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητές τους μπορούν να μειώσουν τις νιφάδες, την πιτυρίδα και τη φλεγμονή.

Τι πρέπει να κάνετε:

Πολτοποιήστε δύο μπανάνες και αναμίξτε με ένα ώριμο αβοκάντο.

Εφαρμόστε το μίγμα, επιμελώς, στο τριχωτό της κεφαλής σας και, αν θέλετε, και στα μαλλιά σας (μπορεί να λειτουργήσει και ως μάσκα μαλλιών).

Αφήστε το να δράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Αν η φαγούρα δεν υποχωρήσει, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο, καθώς μπορεί να οφείλεται σε κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα (π.χ. έκζεμα, ψωρίαση), που χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.