26-05-2017
Αντιμετώπιση του τοπικού πάχους με μία μόνο θεραπεία

photo

Η κρυολιπόλυση φέρνει την επανάσταση στις μη χειρουργικές μεθόδους αντιμετώπισης του εντοπισμένου πάχους, αφού μπορεί να σας απαλλάξει από αυτό με μία μόνο θεραπεία.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Μια νέα επαναστατική, ιατρική, μη- επεμβατική μέθοδος υπόσχεται να σας απαλλάξει από το τοπικό πάχος, με μία μόνο εφαρμογή, χωρίς να απαιτούνται περεταίρω επαναλήψεις. Παρακάτω θα βρείτε 8 ερωτήσεις για τη θεραπεία και τις απαντήσεις τους από τους ειδικούς του ΟΜΙΛΟΥ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ.

1. Τι είναι η κρυολιπόλυση;
Πρόκειται για μη-επεμβατική θεραπεία αντιμετώπισης του τοπικού πάχους μόνιμα, μέσω της παρατεταμένης έκθεσης των λιποκυττάρων σε ελεγχόμενη ψύξη (για 1 ώρα και στους -9ο C). Η παρατεταμένη αυτή ψύξη οδηγεί σε απόπτωση (καταστροφή) των λιποκυττάρων και στη συνέχεια τα προϊόντα μεταβολισμού τους αποβάλλονται σταδιακά από τον οργανισμό σε διάστημα 3 μηνών, όπου και διαπιστώνεται το μέγιστο αποτέλεσμα.

2. Πώς γίνεται;
Αφού σημειωθούν οι περιοχές προς θεραπεία, τοποθετείται μια ειδική μεμβράνη και κατόπιν η ειδική κεφαλή του μηχανήματος εισροφά την περιοχή, την οποία ψύχει για 1 ώρα σε σταθερή θερμοκρασία χωρίς να επηρεάζεται ο περιβάλλων ιστός. Ακολουθεί μάλαξη της περιοχής και ο ασθενής αναχωρεί χωρίς προβλήματα.

3. Πού εφαρμόζεται;
Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή όπου διαπιστώνεται εντοπισμένη και επαρκής συσσώρευση λιποκυττάρων, π.χ. κοιλιά, μηροί, πλάγια τοιχώματα κοιλίας, μέση, πλάτη, αντιβράχια κ.λ.π.

4. Μπορούν όλοι να ωφεληθούν;
Μεγαλύτερο όφελος υπάρχει στα σημεία που παραμένει επαρκής ποσότητα λίπους παρά τις όποιες προσπάθειες μείωσης του συνολικού σωματικού βάρους. Δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους.

5. Ποιοι αποκλείονται;
Η μέθοδος αντενδείκνυται σε εγκύους, θηλάζουσες γυναίκες, άτομα με ιστορικό αλλεργίας στο ψύχος, κρυοσφαιριναιμία, αυτοάνοσα νοσήματα, ιστορικό κακοήθειας, δερματικά νοσήματα, προβλήματα πηκτικότητας αίματος, τοπικά προβλήματα (κιρσοί, κήλες, κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του σημείου και η καταλληλότητα του περιστατικού σημειώνονται μετά την εξέταση από το θεράποντα ιατρό, ώστε να υπάρξει το μεγαλύτερο όφελος με εγγυημένη ασφάλεια.

6. Είναι επώδυνο;
Πρόκειται για μια διαδικασία καλά ανεκτή, κατά την οποία ο ασθενής ίσως νιώσει ένα αίσθημα «τραβήγματος» το πρώτο 10λεπτο της εφαρμογής, εξαιτίας της αρνητικής πίεσης που παρέρχεται, και στη συνέχεια μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο ή ακόμα και να κοιμηθεί (!) έως το τέλος της θεραπείας. Είναι δυνατόν να παρατηρηθεί αίσθημα νυγμών/τσιμπημάτων, βύθιος πόνος και αίσθημα μουδιάσματος του δέρματος της περιοχής τις επόμενες ημέρες, που με τη βοήθεια παυσίπονων παρέρχονται σύντομα. Τοπικές «μελανιές» λόγω της αρνητικής πίεσης κατά την εφαρμογή της κεφαλής αποδράμουν γρήγορα

7.Πότε επαναλαμβάνεται η θεραπεία;
Η θεραπεία αποτελείται από μία και μόνο συνεδρία σε κάθε τοπική λιποζώνη. Το συγκεκριμένο μηχάνημα CRYOLIPO μας παρέχει τη δυνατότητα της ακρίβειας των παραμέτρων ψύξης των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα η μία εφαρμογή να είναι αποτελεσματική. Η εν λόγω περιοχή αγγίζει το μέγιστο αποτέλεσμα μείωσης σε διάστημα 3 μηνών, πέραν του οποίου μπορεί να γίνει επανάληψη της θεραπείας εφόσον επιθυμούμε περαιτέρω μείωση. Ταυτόχρονη θεραπεία περισσοτέρων σημείων είναι εφικτή.

8.Υπάρχουν παρενέργειες;

Σοβαρές παρενέργειες δεν υπάρχουν, κάποιοι ασθενείς, όμως, μπορεί να φέρουν μώλωπες εξαιτίας της αρνητικής πίεσης. Σε κάθε περίπτωση, οι μελανιές αυτές υποχωρούν με την πάροδο 3-7 ημερών. Σε μερικές σπανιότερες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί μία παροδική απώλεια αίσθησης στο σημείο θεραπείας, η οποία διαρκεί από 1 έως 3 εβδομάδες.