25-05-2017
Κάθε ανάσα μετράει!

photo

Με έναν ποδηλατικό αγώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αύριο 8 Σεπτεμβρίου,  ο Πανελλήνιο Σύλλογος για την Κυστική  Ίνωση προσπαθεί να αφυπνίσει κι εφέτος το κοινό σχετικά με μία κληρονομική νόσο  που πλήττει περισσότερους από 500.000 συνανθρώπους μας μόνο στην Ελλάδα. Η σημασία της πρόληψης και του προγεννητικού ελέγχου αλλά και η σωστή ενημέρωση γύρω από την νόσο είναι μερικά από τα θέματα που θα αναδειχθούν.

Με σύνθημα «Η κάθε μας ανάσα ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά μας», ασθενείς, συγγενείς και φίλοι καλούνται να συμμετάσχουν σε έναν ποδηλατικό γύρο στην  Αθήνας και τη Θεσσαλονίκη. Οι πόλεις θα ντυθούν μπλε και συμβολικά στο τέλος του ποδηλατικού γύρου θα πετάξουν στον ουρανού μπλε μπαλόνια με το όνομα κάθε ασθενούς που χάθηκε την τελευταία χρονιά.

Ο 3ος Ποδηλατικός γύρος διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής  Ίνωσης  υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκκίνηση για την Αθήνα είναι στις  17.30  από την Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα από την Πλατ.Βασιλικού Θεάτρου