11-10-2018
Ένας...ψηφιακός ρευματολόγος απαντάει live στις ερωτήσεις του κοινού, από σήμερα έως και το Σάββατο στο Golden Hall

photo

 

 

Από σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου μέχρι και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αρθρίτιδας, (12 Οκτωβρίου), μία ψηφιακή φιγούρα ειδικού ιατρού - ρευματολόγου, της Πανελλήνιας Ενημερωτικής Εκστρατείας Ρευματικών Παθήσεων, θα περιμένει όλους τους ενδιαφερόμενους, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο Μαρούσι, για να δώσει απευθείας απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «Αισθάνεστε πόνο στις αρθρώσεις;», «Πονάει η μέση ή η πλάτη σας;», «Δυσκολεύεστε να κινηθείτε το πρωί;».

«Το σώμα σου μιλάει, άκουσε το!

Μη καθυστερείς! Ενημερώσου τώρα!»

Με αυτό ως κεντρικό σύνθημα, η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ ? ΕΠΕΡΕ) από το 2014, και κάθε χρόνο, διοργανώνουν εκστρατείες ενημέρωσης για τις ρευματοπάθειες. «Είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση του κόσμου και ακόμα περισσότερο των νέων για τις ρευματικές παθήσεις», τονίζει η κυρία Ευαγγελία Καταξάκη, Γενική Γραμματέας της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, και συμπληρώνει: «Γι' αυτό, ακολουθώντας τις εξελίξεις, φροντίζουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους προσέγγισης και ενημέρωσης, του νεανικού κοινού. Τα ρευματικά νοσήματα δεν αφορούν μόνον τις μεγάλες ηλικίες αλλά είναι νοσήματα που ξεκινούν από την παιδική ή την πρώιμη ενήλικη ζωή».

Βασικό μέσο της προσπάθειας της Ε.Ρ.Ε. - ΕΠ.Ε.Ρ.Ε. για την ενημέρωση των ασθενών, των φροντιστών τους αλλά και του κοινού, είναι η ενημερωτική ιστοσελίδα της εκστρατείας www.tosomasoumilaei.gr.

Εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να βρει αναλυτικές πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για τις ρευματικές παθήσεις και τις θεραπείες τους, συλλόγους ρευματοπαθών ασθενών ανά την Ελλάδα, αλλά και να αναζητήσει ρευματολόγο στην περιοχή του.