13-10-2017
Η άσκηση μας διατηρεί νέους

photo

Ισραηλινοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η γυμναστική και ειδικά εκείνη που ενισχύει την αντοχή πολλαπλασιάζει τα βλαστικά κύτταρα στους μυς βοηθώντας στην ανανέωσή τους. Τι σημαίνει αυτό; ότι ααπλά δείχνουμε νεότεροι!

 

Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι το τρέξιμο στον τροχό για 20 λεπτά αυξάνει κατά 50% τον αριθμό των βλαστικών κυττάρων στους μυς.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές η ανακάλυψή τους σημαίνει ότι όσοι ασκούνται, εκτός της καλής φυσικής κατάστασης που απολαμβάνουν, θα γερνούν και καλύτερα, διατηρώντας μια πιο φρέσκια και όμορφη εξωτερική εμφάνιση. «Οσο μεγαλώνει ο άνθρωπος μειώνονται η μάζα αλλά και η λειτουργικότητα των μυών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μυοσκελετικό μας σύστημα να αδυνατίζει και να υπάρχουν διάφορες παρενέργειες όπως για παράδειγμα η απώλεια ισορροπίας που εμφανίζουν οι ηλικιωμένοι. Η έρευνα μας εξηγεί γιατί τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που ασκούνταν σωματικά σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους όχι μόνο αισθάνονται πιο νέοι αλλά μοιάζουν και νεότεροι» δήλωσε στην «Daily Μail» ο Ντάφνα Μπεναγιάχου, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Sackler στο Τελ Αβίβ.