24-04-2018
Πώς βλάπτετε την επιδερμίδα σας χωρίς να το ξέρετε

photo

Η σωστή περιποίηση του δέρματος είναι ένα από τα βασικά «κλειδιά» για μια λαμπερή όψη. Πολλές φορές, όμως, κακομεταχειριζόμαστε την επιδερμίδα μας, χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε.

 

Η περιβαλλοντική ρύπανση, ο αγχωτικός τρόπος ζωής, η έκθεση στον ήλιο και η ανθυγιεινή διατροφή, φθείρουν αρκετά την επιδερμίδα. Ωστόσο, η Επιστήμη μας παρέχει αρκετά «εργαλεία», προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Αρκεί να τα χρησιμοποιούμε σωστά.

 

Δείτε τι λάθη μπορεί να κάνετε και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε.

 

Αγνοείτε τον τύπο της επιδερμίδας σας

 

Τα προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: για λιπαρές, για μεικτές και για ξηρές/ ευαίσθητες επιδερμίδες. Ο τύπος της επιδερμίδας διαφέρει από άτομο σε άτομο και μπορεί να μεταβάλλεται, ανάλογα με τον καιρό, τις ορμόνες και άλλους παράγοντες. Είναι ιδιαίτερης σημασίας το να γνωρίζετε σε ποιον τύπο ανήκει το δέρμα σας. Έτσι, θα επιλέγετε τα σωστά προϊόντα περιποίησης και θα αποφεύγετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες μιας λανθασμένης επιλογής.

 

Ξεχνάτε την ενυδατική σας

 

Η «κίνηση ματ» για την ενυδάτωση του δέρματος είναι η καθημερινή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας. Η χρήση της λειτουργεί ευεργετικά για κάθε τύπο δέρματος, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των δερματικών κυττάρων.  Εφαρμόστε την στο πρόσωπό σας, καθημερινά, πρωί και βράδυ.

 

Δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό

 

Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου ίσως να μην είναι εμφανείς αμέσως, όμως οι UV ακτίνες του μπορεί να έχουν επιπτώσεις (ακόμη και όταν είναι κρυμμένος) στις ίνες του δέρματος, οι οποίες ονομάζονται «ελαστίνη». Οι κηλίδες και οι ρυτίδες μπορούν να αποφευχθούν χρησιμοποιώντας αντηλιακό, κυρίως όταν βρίσκεστε  στην παραλία. Όμως γνωρίζατε ότι ακόμα και η οθόνη του υπολογιστή σας εκπέμπει ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει γήρανση του δέρματος; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα με SPF, καθημερινά.

 

Χρησιμοποιείτε «σκληρά» σαπούνια

 

Ίσως ως τώρα να μη δίνατε σημασία στα σαπούνια, που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο, όμως αυτό αποτελεί λανθασμένη συνήθεια. Ορισμένα προϊόντα, αφυδατώνουν την επιδερμίδα και καταστρέφουν το pH της. Επιλέξτε σαπούνια με ενυδατικές ιδιότητες, ώστε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε μια ευεργετική διαδικασία για την επιδερμίδα σας.

 

Δεν πίνετε αρκετό νερό

 

Το νερό ενυδατώνει την επιδερμίδα εκ των έσω, χαρίζοντάς της σφριγηλή και λαμπερή όψη. Οι ανάγκες για νερό διαφέρουν, ανάλογα με τη θερμοκρασία, τη φυσική δραστηριότητα και την κατάσταση της υγείας του κάθε ατόμου. Για το λόγο αυτό είναι δύσκολο να προσδιοριστεί μία συγκεκριμένη ποσότητα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό. Τότε ο οργανισμός θα έχει ήδη αρχίσει να αφυδατώνεται.