11-06-2018
Τι να ΜΗΝ σκέφτεστε για να είστε καλά

photo

Αν θέλετε να βάλετε σε τάξη στη ζωή σας και να προσεγγίσετε κατά το δυνατό την ευτυχία, ξεκινήστε με ένα «ξεσκαρτάρισμα» των σκέψεών σας.

 

Κάθε μέρα, ο μέσος άνθρωπος έχει πάνω από 50.000 σκέψεις. Από αυτές, περισσότερες από το 80% μπορεί να είναι αρνητικές. Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες σκέψεις που σαμποτάρουν τον εαυτό σας και σας χωρίζουν από την ευτυχία.

 

«Πρέπει να είμαι πάντα ευτυχισμένος»

 

Χωρίς τα «σκαμπανεβάσματα» της ζωής, δεν θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε τι πραγματικά είναι η ευτυχία. Η αποδοχή κάθε συναισθήματος που έρχεται θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ήρεμοι. Πάψτε να αντιμετωπίζετε την ευτυχία ως μόνιμο τρόπο ζωής και να μάθετε να είστε παρόντες στο ταξίδι.

 

«Δεν είμαι εκεί που έπρεπε να είμαι»

 

Σκεφτείτε ότι τα πράγματα δεν συμβαίνουν σε σας, αλλά για εσάς. Για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας υπάρχει κάποιος λόγος. Ίσως τελικά να σας βοηθήσει να φτάσετε στο σημείο όπου η ψυχή σας θέλει πραγματικά να είναι.

 

«Είμαι κατεστραμμένος. Έχω κάνει πολλά λάθη»

 

Αν αυτά που εσείς αποκαλείτε «λάθη» τα μετονομάσετε σε «ευκαιρίες για να ωριμάσω», σίγουρα η ψυχολογικής σας κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη. Ούτως ή άλλως, το παρελθόν είναι πίσω και δεν αλλάζει. Σκεφτείτε θετικά για το μέλλον.

 

«Δεν ανήκω πουθενά»

 

Το γεγονός ότι κανένας δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλον μας κάνει να νιώθουμε αποκομμένοι και περιθωριοποιημένοι. Αν αγωνίζεστε για να νιώσετε ότι ανήκετε κάπου, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι. Όλοι το ίδιο νιώθουν. Αγκαλιάστε το μοναδικό εαυτό σας. Ο κόσμος σας χρειάζεται έτσι όπως ακριβώς είστε.

 

«Τα προβλήματα είναι μέρος του εαυτού μου»

 

Πολλοί από εμάς ταυτίζονται με τα προβλήματά τους, σα να είναι μέρος του εαυτού τους. Αφήστε τα να έρχονται και να φεύγουν και να μην ταυτίζεστε με αυτά. Αύριο μπορεί να μην υπάρχουν. Αντί να ασχολείστε με τα προβλήματα σας, επιτρέψτε στον εαυτό σας να καθοδηγείται από τις επιθυμίες της καρδιάς σας. Όσο περισσότερο επικεντρώνεστε σε αυτά που θέλετε, τόσο λιγότερα από αυτά που δεν θέλετε θα συμβούν. Κι αυτό δεν θα γίνει με μαγικό τρόπο.