31-05-2018
Ετοιμάζεστε για ραντεβού; Ρίξτε πρώτα μια ματιά στα δάχτυλά του

photo

Το χέρι μας δεν «γράφει» μόνο τη μοίρα μας αλλά «περιγράφει» και τη συμπεριφορά μας στην ευρύτερη διαδικασία των ερωτικών ραντεβού.

 

Θέλετε να γνωρίζετε εκ των προτέρων αν θα πληρώσει το δείπνο; Παρατηρήστε τα δάκτυλά του. Αν ο δείκτης του χεριού ενός άντρα είναι μικρότερος από τον παράμεσο είναι πιθανότερο να ξοδέψει περισσότερα χρήματα, προκειμένου να εντυπωσιάσει τη συνοδό του, σύμφωνα με νέα μελέτη.

 

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να «πνίξει» το αντικείμενο του πόθου του με λουλούδια και σοκολάτες αλλά και να πληρώσει το δείπνο στο ραντεβού. Είναι, επίσης, πιθανότερο να πηγαίνει στο γυμναστήριο, να ντύνεται «στιλάτα» και να φορά after shave.

 

Επιπλέον, μπορεί να έχει την τάση να βγαίνει περισσότερο έξω για να γνωρίσει γυναίκες και να έχει μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή.

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έκθεση στην τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα μέσα στη μήτρα διαμορφώνουν το μήκος των δακτύλων μας.

 

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι όσο μικρότερος είναι ο δείκτης σε σχέση με τον παράμεσο, τόσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα της τεστοστερόνης στα οποία έχει εκτεθεί το άτομο.

 

Η τεστοστερόνη, ωστόσο, δεν φάνηκε να έχει την ίδια δράση και στις γυναίκες. Αντιθέτως, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσες είχαν εκτεθεί σε οιστρογόνα ενόσω βρίσκονταν στη μήτρα, είχαν μεγαλύτερο παράμεσο από το δείκτη και ήταν πιο πιθανό να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να εντυπωσιάσουν αυτόν που τους ενδιέφερε ερωτικά.

 

Επίσης, είχαν περισσότερες πιθανότητες  να φορούν make-up, μοντέρνα ρούχα και ένα ιδιαίτερο άρωμα, να βγαίνουν έξω για να γνωρίσουν άνδρες, να χρησιμοποιούν κρέμες και έλαια, να φορούν κοσμήματα αλλά και να προσφέρουν ρομαντικά δώρα στους εν δυνάμει συντρόφους τους.

 

«Η προγεννητική έκθεση στα οιστρογόνα οδηγεί τις γυναίκες να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους άνδρες », ανέφεραν οι ερευνητές.

 

«Η σεξουαλική ορμή σχετίζεται με την προγεννητική έκθεση σε τεστοστερόνη στους άνδρες και με την προγεννητική έκθεση σε οιστρογόνα στις γυναίκες, οδηγώντας το κάθε φύλο σε συγκεκριμένες συμπεριφορές προκειμένου να εντυπωσιάσει το έτερο», καταλήγουν.

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Consumer Psychology.