01-12-2015
2/12: «Καφές για φροντιστές» στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

photo

Με Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και διάθεση, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των φροντιστών ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «καφές για φροντιστές», το οποίο εφαρμόζεται από τον Οργανισμό Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών.

Οι Φροντιστές με τη βοήθεια έμπειρου εργοθεραπευτή, θα μάθουν να κάνουν Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες όπως στολίδια και διακοσμητικά αντικείμενα.

Στόχος της συγκεκριμένης ευχάριστης δραστηριότητας είναι εκτός από τη διασκέδαση των φροντιστών, να τους δοθεί η δυνατότητα να την επαναλάβουν στο σπίτι μαζί με τον ασθενή που φροντίζουν, ώστε να του προσφέρουν μια ευχάριστη δημιουργική απασχόληση που θα τους βοηθήσει ταυτόχρονα και στη διατήρηση των δεξιοτήτων τους.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου

από τις 17.30 έως τις 19.30

στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό

Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Όπως πάντα, οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, για τα θέματα φροντίδας των ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer που τους απασχολούν, από τους επαγγελματίες υγείας των δύο φορέων, οι οποίοι θα ακούσουν τις απορίες τους και θα τους προτείνουν τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr